Снежната покривка на прохода Шипка надхвърля 10 см, пътната настилка е заснежена и

...
Снежната покривка на прохода Шипка надхвърля 10 см, пътната настилка е заснежена и
Коментари Харесай

300 машини почистват пътищата, 10 см сняг има на прохода Шипка

Снежната завивка на прохода Шипка надхвърля 10 см, пътната настилка е заснежена и обработена, проходът се минава при зимни условия, оповестиха от локалния общински съвет по сигурността. Забранено е придвижването на коли с обща маса над 10 тона.

В равнинната част на общината вали влажен сняг. Общинският пътнически превоз се движи по разписание по градските и междуградските линии. Хлебозаводът и водоснабдителната компания действат обикновено. Пътищата от Габрово към Трявна, Севлиево и Дряново са проходими при зимни условия.

Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много машите са работили в Софийска област, следват Смолян, Перник и Ловеч. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция Пътна инфраструктура " (АПИ).

Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването.

" Пътната организация " предлага на водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на  " Пътна полиция ".

Блокирането на придвижването от коли, които не са подготвени за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Областните пътни ръководства на АПИ и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската мрежа.

Източник: Дарик
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР